Ινστιτούτο Γλώσσας Σώματος

Σχετικά με εμάς

Λειτουργώντας ως μία διεθνή ομάδα επαγγελματιών έχουμε ως κοινό όραμα την ενδυνάμωση ατόμων και επιχειρήσεων μέσω της καλλιέργειας της συναισθηματικής νοημοσύνης προωθώντας θετικές αλλαγές σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς.
Με γνώμονα τις βασικές μας αξίες της ακεραιότητας, της ενσυναίσθησης και της καινοτομίας, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή υψηλών υπηρεσιών και υποστήριξης στους πελάτες μας.

Γιατί εμάς;

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την ανάπτυξή σας και βασίζουμε τις προτάσεις μας σε δεδομένα και όχι σε προσωπικές απόψεις ή εμπειρίες.
Οι προτεινόμενες λύσεις, η εκπαίδευση και η υποστήριξη που παρέχουμε βασίζονται σε στοιχεία και υποστηρίζονται από σχετική ερευνητική βιβλιογραφία.
Άλλωστε, “Without data, you’re just another person with an opinion.”

Βιογραφικό του Ιδρυτή του Ινστιτούτου

Ο Βογιατζής Μάριος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Είναι αναλυτής ανθρώπινης συμπεριφοράς και ιδρυτής του Body Language Institute στην Ελλάδα.
Κατέχει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό τίτλο στην ανάλυση ανθρώπινης συμπεριφοράς καθώς έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχει καταλάβει θέσεις υψηλής ευθύνης και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διαπραγματεύσεις υψηλού διακυβεύματος σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Είναι πιστοποιημένος ως Αναλυτής Ανθρώπινης Συμπεριφοράς, Ειδικός στην Ανίχνευσης Ψεύδους, Ειδικός στη Μη Λεκτική Συμπεριφορά, Πιστοποιημένος Διαπραγματευτής και Εκπαιδευτής Ενηλίκων.
Είναι επίσης μέλος του ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) και Training and Development Manager Partner στην Kestria – Greece Meihunt.
Επιπλέον, είναι μόνιμο μέλος της επιτροπής επιλογής ομιλητών του TEDxMaviliSquare καθώς και πρώην ομιλητής του TEDx.
Τέλος, έχει εκπαιδεύσει επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων στην ανάλυση συμπεριφοράς και στην ανίχνευση ψεύδους σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Είπαν για εμάς!

Μπομπότας Σπύρος
Μπομπότας ΣπύροςInsurance & Financial Planner
Read More
Με εντυπωσίασε πως <<μικρές>> λεπτομέρειες έχουν τελικά τεράστια σημασία. Το να μπορείς να αντιληφθείς τη διάθεση και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου από τις κινήσεις του, σου δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσεις σε περισσότερο βάθος, πρώτον τον εαυτό σου, δεύτερον το συνομιλητή σου και τρίτον τη συζήτηση που είχατε. Σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να σταθώ περισσότερο στο πρώτο, καθώς άμεσα κατανόησα συμπεριφορές μου και κατάλαβα συνήθειες που πρέπει να αλλάξω όταν βρίσκομαι μπροστά στο συνομιλητή μου.
Julie Sallakidou
Julie Sallakidou
Read More
Μπορεί η γλώσσα του στόματος να πει ψέματα... Η γλώσσα του σώματος όμως τα αποκαλύπτει.... Ευχαριστώ θερμά το Μάριο Βογιατζή για το συγκεκριμένο σεμινάριο, ανεκτίμητής αξίας!!!
Βαλέσια Βελισσαρίδη
Βαλέσια ΒελισσαρίδηΥπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου
Read More
Θέλω να σε ευχαριστήσω για τις γνώσεις και την εμπειρία που μας μετέφερες στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που είχαμε μαζί σου. Οι εισηγήσεις που αφορούσαν τη συμβατότητα λεκτικών και μη λεκτικών μηνυμάτων, τις μικροεκφράσεις προσώπου, τις αρχές και τις τεχνικές επιρροής, όπως και η αποκωδικοποίηση της γλώσσας του σώματος ήταν εντυπωσιακά ενδιαφέρουσες. Κρατώ την εκπαίδευση ως μια σημαντική γνώση με εφαρμογή στην επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή.
Marios Argyridis
Marios ArgyridisBrand Manager at Hadjiyiannis - Construction, Colour, Renovation
Read More
Mr. Marios Vogiatzis is a distinguished professional coach with a remarkable ability to propel your career to new heights through his impactful body language programs. Highly recommended for individuals seeking to enhance their daily interactions at any level within their personal and professional spheres. With his expertise and guidance, you can unlock your true potential and excel in the art of effective communication.
Chrysostomos Psaroudakis
Chrysostomos PsaroudakisOwner of Creative People Hellas and Creative People IT Ltd.
Read More
I have known Marios for a while, never had the time to attend one of his sessions, but I have witnessed him in action. I definetely would not like to be on the other party's shoes facing him, nor one of this students. Marios is an excellent professional tutor, unique on what he does and definitely on my list of near-future trainings. Talk with him, you will understand what I mean!
Julie Sallakidou
Julie Sallakidou
Read More
Μπορεί η γλώσσα του στόματος να πει ψέματα... Η γλώσσα του σώματος όμως τα αποκαλύπτει.... Ευχαριστώ θερμά το Μάριο Βογιατζή για το συγκεκριμένο σεμινάριο, ανεκτίμητής αξίας!!!
KONSTANTINOS KAROUSIS
KONSTANTINOS KAROUSISCEO The Business Insurance- TBI
Read More
I surely recommend Marios to anyone who wants to get value and inspiration Marios has the best coach & mentor profile could anyone find I suggest to join on Mario’s courses and be a part of the game in human behaviors and attitudes
Konstantinos Konstantinidis
Konstantinos Konstantinidis HR Manager
Read More
Εξαιρετική και άμεση η επικοινωνία έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης του σεμιναρίου " Non-verbal Communication and Effective Conversations tools for HR Specialists " . Απευθύνεται όχι μόνο σε εργαζόμενους σε τμήματα HR αλλά και σε οποιονδήποτε επαγγελματία συμμετέχει ενεργά σε διαδικασία προσλήψεων ως Hiring Manager, επιθυμώντας να κάνει upskilling . Είναι αρκετά χρήσιμη η πληροφορία που λαμβάνει κάποιος από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο και συνιστώ ανεπιφύλακτα να το επιλέξει. Ο Κύριος Βογιατζής είναι εξαιρετικός στη μετάδοση της πληροφορίας με ενδιαφέρον workshops που βοηθούν στην εμπέδωση και κατανόηση του υλικού. Σίγουρα θα επιδιώξω στο μέλλον να παρακολουθήσω και άλλα σεμινάρια του.
Maria Mitou
Maria MitouP.R & Branding of Luxury Products.Food Maker/Olive Oil Tasting.
Read More
Μετά την πιστοποίηση γνωρίζω αντιλαμβανόμενη τον κόσμο γύρω μου.Τους δίνω μια δεύτερη ευκαιρία όχι από λύπηση αλλά γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να επισημάνω το λάθος τους.Εξάλλου ακολούθησα αυτόν τον δρόμο για δική μου ολοκλήρωση.Ήταν για μένα ένας υπέροχος ,καταλυτικός χρόνος γεμάτος από συναισθήματα ,εκπλήξεις αλλά και αντίληψης της προσωπικής ικανότητας του καλού και του κακού.Έχω πάντα το κλειδί να βγαίνω από κάθε παγίδα που μπορεί η ζωή να σου φέρει μπροστά σου.Μάριε σε ευχαριστώ για όλα,η ζωή μου μετά από την εκπαίδευση μας άλλαξε ριζικά,εκτιμώ βαθύτατα τον τρόπο που μου στάθηκες,γιατί δεν ήταν πάντα όμορφες και καλές οι εξελίξεις. Περιμένω να πιστοποιηθούμε και στο εξωτερικού γιατί η μάθηση και η πρακτική μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους σε όλες τις εκφάνσεις μας.
George Tsitonas
George TsitonasReal Estate Agent
Read More
I totally recommend mr Marios Vogiatzis services, he has helped me a lot to hear and understand things that cannot be said during either a presentation or a business negotiation. Great person and professional!
Nick Deligiorgis
Nick DeligiorgisBoD Member at Delta Techniki SA Group
Read More
Great professional with passion and deep knowledge on his subject. Also great on teaching, able to transfer understanding of situations and people behavior.
Panagiota (Julie) Sallakidou
Panagiota (Julie) SallakidouMedical Sales Representative at InterMed Pharmaceutical Laboratories S.A.
Read More
Το υλικό των εκπαιδεύσεων είναι πλήρες και ολοκληρωμένο. Ο εκπαιδευτής διαθέτει επάρκεια ακαδημαϊκών γνώσεων και έχει μεταδοτικότητα. Καθώς έχω κάνει αρκετές εκπαιδεύσεις και έχω άποψη, μπορώ να πω ότι συνολικά είναι άμεσα εφαρμόσιμες, ενώ προσφέρει παρά πολλά εφόδια να δουλέψουν οι συμμετέχοντες μόνοι τους. Δεν είναι μια εκπαίδευση που απλά προσθέτεις ένα επιπλέον πιστοποιητικό στο βιογραφικό σου, αλλά μια γνωση που μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη.
Katerina Tzakou
Katerina TzakouAdministrative Specialist at PPC S.A.
Read More
Όταν ένα καλά δομημένο σεμινάριο συναντά έναν χαρισματικό άνθρωπο, δημιουργείται μια εξαιρετική βιωματική εμπειρία. Το σεμινάριο έχοντας ως θέμα την "Ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο πλαίσιο της συνέντευξης", με βοήθησε στην καθημερινότητα μου ως Recruiter να αξιολογώ πιο σωστά τους υποψηφίους. Ο κ. Βογιατζής είναι ένας αξιόλογος εισηγητής και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Chrysostomos Psaroudakis
Chrysostomos PsaroudakisOwner of Creative People Hellas and Creative People IT Ltd.
Read More
Have you ever thought how much does it costs to take the wrong HR decision? For a candidate in Greece and a net salary of 1500 Euros that leaves in the first 2 months you should multiply it by 3 (and perhaps a little more)! If you don't want to do the same mistake, ask Marios Vogiatzis and the Applied Body language for business purposes. Thank you Marios for this great opportunity I had to just listen to you and participate one of your seminars last Saturday. Thank you!
 Christos Kovousoglou
Christos KovousoglouOwner LifeDesign.gr
Read More
Ο κ. Βογιατζής είναι ένας κορυφαίος εκπαιδευτής και αναλυτής της γλώσσας του σώματος και ίσως ο μοναδικός στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα. Το πρόγραμμα που ακολούθησα μαζί του μου έδωσε δεξιότητες πάνω σε θέματα διαπραγμάτευσης και ανάλυσης της γλώσσας του σώματος που έχουν σχεδόν καθημερινή εφαρμογή πάνω σε πολλαπλά επαγγελματικά θέματα. Θεωρώ πως όποιος επιθυμεί να εμβαθύνει σε μια πολύ ιδιαίτερη δεξιότητα, όπως αυτή της ανάλυσης της γλώσσας του σώματος, σίγουρα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον κ. Μάριο Βογιατζή.
George Marinos
George Marinos Business Consultant | Sales specialist | HR Manager
Read More
Ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα σεμινάριο δια ζώσης του Μάριου σε ένα συγκεκριμένο τομέα όπως είναι η γλώσσα σώματος στη συνέντευξη. Δεν περίμενα να λάβω τόση αξία και αυτό επειδή εκτός από τις γνώσεις και την εμπειρία που κατέχει ο Μάριος στο αντικείμενό του αδιαμφισβήτητα, εντυπωσιάστηκα από την προετοιμασία του υλικού και τη μεταδοτικότητα στην παρουσίαση μέσω παραδειγμάτων. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η οπτική σου μετά τη γνώση που θα λάβεις. Εφαρμόζοντας αυτή τη θεωρία στην καθημερινότητα μιας επιχείρησης έχει ως αποτέλεσμα να προλαμβάνονται ζημίες και χρήματα που χάνει η εταιρεία εν αγνοία της.
Sofia Kapetanaki
Sofia KapetanakiCertified Softone ERP Consultant
Read More
Είχα την τύχη να συμμετέχω σε σεμινάριο του Μάριου Βογιατζή με θέμα "Η Εφαρμογή αρχών Ανάλυσης Συμπεριφοράς στη διαδικασία συνεντεύξεων και με ποιο τρόπο αυτές οι αρχές μπορούν να βοηθήσουν στην ορθότερη αξιολόγηση των υποψηφίων και κατά συνέπεια, στη λήψη σωστότερων αποφάσεων προσλήψεων". Ο Μάριος είναι ένας επαγγελματίας με βαθιά γνώση του αντικειμένου του, με τρομερή μεταδοτικότητα, και τεχνικές ώστε να κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατηρίου του. Οι γνώσεις που αποκόμισα από την εκπαίδευση με βοήθησε σημαντικά στη δουλειά μου και στον τρόπο διενέργειας των συνεντεύξεων, αλλά και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στη διαχείριση του προσωπικού.
  George Organopoulos
George OrganopoulosDefense Dept Mngr (Mevaco S.A.)
Read More
Marios, is a person very knowledgeable and dedicated to the discipline he serves, the body language: A complicated task, very well analysed yet simplified by Marios, is a tool for the contemporary business executives, to use in live meetings. Marios is your valuable partner to launch the effectiveness of your negotiations, by transferring you the way to translate people behaviour!
Valesia Velissaridi
Valesia VelissaridiClinical Psychologist | CBT Therapist | Marte Meo Practicioner | Child & Family Counselling | Insurance Manager
Read More
Joining Mr.Vogiatzis courses on non verbal communication, human behavior and attitudes is one of the most important gifts you can offer to yourself or your colleagues -associates. His presentations will give you the knowledge you need for your personal & professional growth. I highly recommend Marios Vogiatzis for his professional expertise!
 Yiannis Samoladas
Yiannis SamoladasTruck & Cargo Insurance Brokers
Read More
Εξαιρετικός! Αξίζει να συνεργαστείτε μαζί του ανεπιφύλακτα! Πέρα από οτιδήποτε άλλο, το σίγουρο είναι πως μετά Την συνεργασία σας με το Μάριο θα επικοινωνείτε με τους άλλους πολύ καλύτερα!
Vagelis Konstanteas
Vagelis KonstanteasOwner of KEMETA Company
Read More
Our company just completed a six-person training with Mr. Vogiatzis .Form the second week of the training we started to see results in our customer approach and the feeling we had about winning a project. We strongly recommend exploring the possibilities of the body language training programs.

Συνεχίζοντας σήμερα με το παρακάτω e-mail που μου έστειλες και όλα όσα μου προτείνεις να κάνω, αντιλαμβάνομαι, ότι δεν είσαι ένας απλός συνηθισμένος εκπαιδευτής, αλλά ένας ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ εκπαιδευτής !!! ένας ξεχωριστός άνθρωπος και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός που σε γνώρισα !!! Θα το εκτιμούσα όποτε εσύ νιώθεις και πιστεύεις να λαμβάνω τέτοια e-mails - ουσίας - αξίας - πραγματικότητας και εμπειρίας ζωής για την αυτοβελτίωση μου !!!

θεωρώ ότι ήδη έχεις τοποθετήσει τον πήχη ψηλά, περιμένεις αρκετά πράγματα από μένα και δεν σου κρύβω ότι η εκπαίδευση μου, στην γλώσσα του σώματος και όχι μόνο, θα αποτελέσει για μένα μια πρόκληση ΑΞΙΑΣ !!!

Το αντικείμενο ήταν σαφώς καθορισμένο και η παρουσίαση ανταποκρίθηκε απόλυτα στις προσδοκίες μου. Ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και άμεσα αξιοποιήσιμο. Θα ήθελα περισσότερα στοιχεία για την αναγνώριση αντιδράσεων ψεύδους.

Το σεμινάριο ήταν υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον. Ο δε εισηγητής ήταν εξαίρετος και γνώριζε απταίστως το αντικείμενο που παρουσίασε στο συγκεκριμένο σεμινάριο.

Εμπεριστατωμένο, δομημένο.

Πολύ κατατοπιστικό και χρήσιμο

Καταπληκτικό και ελπίζω να γίνει ξανά κάτι αντίστοιχο στο μέλλον!!!