Ινστιτούτο Γλώσσας Σώματος

“Γρίφος” παραμένει ο θάνατος της Δήμητρας Ζήρδα – Γιατί ξανάνοιξε η υπόθεση, τα “περίεργα” στοιχεία

Τι δήλωσε στο DEBATER ο αναλυτής συμπεριφοράς Μ. Βογιατζής

ράμα: Για τα στοιχεία που οδήγησαν στο να ανοίξει ξανά ο φάκελος της μυστηριώδους εξαφάνισης της Δήμητρας Ζήρδα από τη Δράμα μίλησε στο DEBATER ο αναλυτής συμπεριφοράς Μάριος Βογιατζής.

Η άτυχη μητέρα κατοικούσε στο Φωτολίβος Δράμας μαζί με το έναν της γιο και τον σύζυγό της. Στις 6 Ιουνίου 2019, το βράδυ, έφυγε από το σπίτι της -όπως ανέφεραν οι συγγενείς της- και εξαφανίστηκε. Στις 15 Ιουνίου 2019 βρέθηκε νεκρή σε παραπόταμο του ποταμού Αγγίτη κοντά στη Συμβολή Σερρών.

Σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, ο θάνατός της 57χρονης προήλθε από πνιγμό λόγω νερού, με την υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Προ ημερών, ωστόσο, όπως είχε γράψει το DEBATER, η υπόθεση βγήκε από το αρχείο, καθώς ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ακράδαντα στοιχεία και ισχυρές ενδείξεις που δείχνουν πως δεν επρόκειτο για αυτοκτονία…

Δράμα: Τι λέει αναλυτής συμπεριφοράς για τον θάνατο της Δήμητρας Ζήρδα
Όπως ανέφερε στο DEBATER ο αναλυτής συμπεριφοράς Μάριος Βογιατζής, “κατόπιν έρευνας του ιδιωτικού ερευνητή, ανασύρθηκε από το αρχείο η υπόθεση και διενεργείται προκαταρτική έρευνα. Το αρχικό ιατροδικαστικό πόρισμα τίθεται σοβαρά υπό αμφισβήτηση, καθώς υπάρχουν νέα πορίσματα ιατροδικαστών που αμφισβητούν ευθέως το αρχικό πόρισμα. Όσον αφορά στους μάρτυρες, εκτιμώ μετά την παρουσίαση του δεύτερου επεισοδίου της εκπομπής ‘Ίχνη στο σκοτάδι’ του ερευνητή Χάρη Βεραμόν θα εμφανιστούν άνθρωποι που θα θελήσουν να ‘φωτίσουν’ την έρευνα αυτή“.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “υπάρχουν πολλές καταστάσεις και πολλά γεγονότα που είναι αρκετά περίεργα. Και συμπεριφορές που έχουν κάποια απόκλιση από την αναμενόμενη. Ωστόσο δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν“.

Σε ερώτηση πώς συμπεριφέρεται συνήθως κάποιος που έχει κάνει κάποιο κακό και νιώθει ότι γλίτωσε τη σύλληψη, αλλά στη συνέχεια μαθαίνει ότι η υπόθεση βγαίνει από το αρχείο και ξαναρχίζουν οι έρευνες, απάντησε: “Η πρώτη αντίδραση συναίσθημα είναι ο θυμός εναντίον των ατόμων που κίνησαν την διαδικασία και στη συνέχεια ο φόβος“.

Στη συνέχεια, ο κ. Βογιατζής αναφέρει τους λόγους για τον οποίο θεωρεί πως δεν είναι αυτοχειρία ο θάνατος της Δήμητρας Ζήρδα λέει πως “δεν συνηθίζεται κάποιος άνθρωπος να ξυπνάει 4-5 το πρωί να φεύγει από το σπίτι και απλά να πηγαίνει στο ποτάμι και να πνίγεται. Είναι πολύ περίεργο. Γνωρίζει κάποιος αν και ποιος μπορεί να συνάντησε αυτή τη γυναίκα φεύγοντας από το σπίτι 4 το πρωί και τι μπορεί να συνέβη. Για όλα αυτά πρέπει να ερευνηθούν τα πάντα εκ του μηδενός“.

Τέλος, ο κ. Βογιατζής απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει τέλειο έγκλημα, σημειώνει: “υπάρχουν πολλές υποθέσεις ανεξιχνίαστες. Σίγουρα υποθέσεις, τις οποίες λόγω παραλείψεων ή ακόμα και πλημμελούς διαχείρισης μπορούν τελικά να χαρακτηριστούν ‘τέλειο έγκλημα‘”.